Se med fra vores besøg på Thise Mejeri

365Økologi koldskålen fra Thise er hovedingrediens i 4 lækre opskrifter udarbejdet af Tobias Hamann
Den er selvfølgelig også fantastisk helt for sig selv
Koldskålen kan du kun købe i 365discount

Opskrift på kammerjunker

200 g 365Økologi hvedemel
60 g grahamsmel
80 g 365Økologi sukker
2 tsk. bagepulver
Skallen af en 365Økologi citron
2 tsk. kardemomme
Kornene fra 1 stk. 365Økologi vaniljestang
120 g 365Økologi smør
2 stk. 365Økologi æg

Sådan gør du: 

1. Tænd ovnen på 180 grader 
2. Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og bland med sukker
3. Rør mel, sukker, “vaniljesukker”, bagepulver, citronskal og kardemomme sammen i røremaskines skål. Kom smør i skålen og rør det sammen til dejen er homogen (Tilføj en smule mere hvedemel, hvis dejen er for klistret) Tilsæt æg og saml dejen hurtigt
4. Form fire ruller med hænderne på et let meldrysset bord og afkøl stængerne i køleskabet i en times tid. Brug en skarp kniv til at udskære kammerjunkerne
5. Placér dem på en bageplade med bagepapir. Bag kammerjunkerne i ovnen ved 180 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af.
6. Knus dem over din 365Økologi koldskål fra Thise

Panna cotta

En dejlig sommerdessert


2 blade husblas
1,5 dl Thise koldskål
4 dl 365Økologi piskefløde
40 g 365Økologi sukker
Kornene fra en 365Økologi vaniljestang

Sådan gør du:

1. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter
2. Opvarm Thise koldskål, fløde, sukker og vaniljekorn til det simrer og fjern fra varmen
3. Tilsæt vredet husblas til blandingen og rør det godt sammen.
4. Hæld panna cotta'en på høje glas og stil på køl i minimum nogle timer

Server med jordbærcoulis eller friskblendede bær og skovsyre

Thisecake

Bund: 
200 g kammerjunkere
Skallen af 1 365Økologi citron
80 g smeltet 365Økologi smør

Top:
4 blade husblas
3 dl Thise koldskål
2 spsk. 365Økologi rørsukker
Saften af 1 365Økologi citron
3 dl 365Økologi piskefløde

Sådan gør du:

Bund:
1. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter
2. Knus kammerjunkerne til fine krummer i en blender og smelt smørret
3. Riv skallen af citronen og bland med krummerne smeltet smør og friskrevet citronskal.
4. Beklæd en springform, 18 cm, med bagepapir og pres din crumble af kammerjunkere godt sammen i bunden af formen. Stil den på køl

Top:
1. Varm citronsaften og sukkeret op i en lille kasserolle
2. Opløs vredet husblas heri, hæld Thise koldskål i og rør det godt sammen
3. Pisk fløden let og bland de to masser sammen
4. Fordel fyldet på den afkølede kammerjunkebund og stil på køl i mindst tre timer.
5. Pynt kagen med halve jordbær

Koldskålsparfait

En skøn og nem isdessert

1 stk. 365Økologi vaniljestang
75 g 365Økologi sukker
4 æggeblommer
5 dl 365Økologi piskefløde
2 dl Thise koldskål

Sådan gør du:

1. Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og bland med sukker
2. Pisk vanilje, vaniljesukker og æggeblommer til en hvid og luftig masse
3. Pisk fløde til en luftig flødeskum og vend den i æggesnapsen sammen med koldskålen
4. Hæld ismassen i en form og stil den i fryseren i mindst 5 timer eller indtil servering
5. Servér med crumble af kammerjunkere