

Vi har udfordret flere influenter i løbet af året til at sammensætte retter og madplaner til priser der rimer på 365discount.
For hver udfordring har du mulighed for at stemme på din favorit på vores Instagram @365discount og vinde din egen pose med varer fra 365Økologi & 365hverdag


Snaskede Quesadillas med peberfrugtsalsa og hvidløgscreme
Nina Hedes bud på en ret til 36,50 kr. per person
Indkøbsliste:
- 1 pakke Coop365 økologi Tortilla Wraps
- 1 pakke Coop365 økologi Kidneybønner
- 1 rød peberfrugt
- 1 pakke Coop365 økologi revet ost
- 1 bakke Coop365 økologi tomater
- 1 bæger laktosefri cremefraiche (anden creme fraiche også OK)
- 1 økologisk citron
Det skal du selv have
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Chiliflager/chilipulver
- Salt
- 2 fed hvidløg
- Olie til at stege i
Fyld
1. Halver og fjern kernehuset fra peberfrugten. Halvdelen lægges til side til din friske salsa. Skær den anden halvdel i skiver og kom det i en skål.
2. Dræn bønnerne og kom dem i skålen med peberfrugten. Riv et fed hvidløg og kom det ned til peberfrugt og bønner sammen med 1 tsk. Spidskommen, 1 tsk. Paprika og 1 tsk. Chiliflager/pulver (alt efter hvor spicy du vil have det)
3. Rør det hele sammen og steg det på en middelvarm panden i olie til peberfrugten bliver blød.
Salsa (laves imens fyldet simre)
Skær den resterende peberfrugt og tomater i tern og bland det med peberfrugten. Giv det et generøst squeeze citron saft (ca. 1/4 citron) og vend sammen med salt. Sæt det til siden.
Hvidløgscreme
Riv/pres et hvidløg fint. Vend det med 2 gode spsk. creme fraiche, 1 lille tsk. salt og saften af 1 halv citron. Sæt det til side.
Quesadillas
1. Kom en tortilla wrap på en middelvarm pande med olie, drys med en lille håndfuld ost ovenpå og kom halvdelen af fyldet over. Top igen med ost og lig en wrap ovenpå igen.
2. Steg til osten på den nederste pandekage er smeltet og den er gylden på undersiden - og vend den om! Kom en spatel under og giv den et hurtigt flip på panden. Steg den på den anden side til den er gylden.
Servering
Server de varme quesadillas med hvidløgscreme og peberfrugtsalsa! Velbekomme.
Blomkålskarry
Rasmus Smedstrup's bud på en ret til 36,50 kr. per person
Indkøbsliste:
- 1 hvidløg
- 1 ingefær (3x3 cm ingefær)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 1/2 blomkål
- 150 gram frossen spinat
Det du selv skal have:
- 1 knivspids chiliflager
- 1,5 teske garam masala
- 1,5 teske karry
- 0,5 deciliter vand
- 2 spiseskeer neutral olie
- Salt, peber og sukker
Tilbehør
- 3 deciliter ris
- Koriander (kan undlades og gør retten lidt dyrere)
Fremgangsmåde:
1. Skær blomkålen ud i passende stykker. Drys med salt og olie og kom det i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.
2. Hak ingefær og hvidløg fint.
3. Tænd en pande på medium varme. Kom olie i panden og steg ingefær og hvidløg i et minut. Tilsæt krydderierne og steg dem i 1-2 minutter.
4. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk. Lad det koge op og tilsæt så spinat og det ristede blomkål. Smag til med salt, peber og sukker.
Server med ris og evt. lidt koriander på toppen.