

Vi har udfordret flere influenter i løbet af året til at sammensætte retter og madplaner til priser der rimer på 365discount.
For hver udfordring har du mulighed for at stemme på din favorit på vores Instagram @365discount og vinde din egen pose med varer fra 365Økologi & 365hverdag


Spicy thaisuppe med nudler, grønt & æg - Økologisk
Nina Hedes bud på en ret til 36,50 kr. per person
Indkøbsliste:
- 1 glas rød karry
- 1 pose wokblanding (frosne) fra 365Økologi
- 1 dåse kokosmælk fra 365Økologi
- 1/2 pakke nudler fra 365Økologi
- 2 stk. æg fra 365Økologi
Det skal du selv have
- Olie til stegning
- Salt
- Peber
- Chili (hvis du gerne vil have retten lidt ekstra spicy)
Fremgangsmåde
1. Sæt 2 gryder over med vand. 1 til æg og til nudler
2. Æggene puttes i gryden når vandet koger i 7 min. Lad dem herefter afkøle
3. Varm lidt olie op i en pande og svits det røde karry. Tilsæt de frosne grøntsager og rør rundt. Herefter tilsættes kokosmælken og retten varmes godt igennem. Smag til med salt og peber.
4. Kog nudlerne som anvist på pakken
5. Server nudlerne med karrysuppen og grøntsager. Top med 2 halve æg og server
Tomatsuppe med kikærter
Rasmus Smedstrup's bud på en ret til 36,50 kr. per person
Indkøbsliste:
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 5-6 store tomater
- Grøntsagsbouillon
- 100 gram fetaost
- 1 dåse kikærter
Det du selv skal have:
- Olivenolie
- 1 knivspids chiliflager
- Timian
- Salt
- Peber
- Sukker
Fremgangsmåde:
1. Del løg og tomater i kvarte og kom dem op i et fad med sammen med hvidløg, olivenolie, tørret timian, chiliflager, salt og peber
2. Bag det i ovnen ved 180 grader varmluft i 35 min.
3. Si vand fra kikærterne og dup dem helt tørre med et viskestykke. Kom dem i et fad med olivenolie, salt, peber og valgfrie krydderier. Som eksempel kan bruges paprika, lidt spidskommen og hvidløgspulver.
4. Kom kikærterne i ovnen sammen med tomaterne i ca. 25 min.
5. Når tomaterne er bagte kommes det hele i blenderen sammen med grøntsagsbouillon. Tilsæt lidt bouillon af gangen til suppen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker
6. Varm suppen op igen, hvis den er blevet lidt afkølet
7. Server suppen med massere af kikærter og cremet fetaost på toppen. Server evt. med lidt brød, hvis du er meget sulten


@katjajacksonnylander - fokus på økologi
Dag 1: Tunsalat med kartoffel og ristet rugbrød
Dag 2: Minipizza med kartoffel, rosmarin og mozzarella
Dag 3: Tomatsuppe med nemt hjemmebagt brød
Dag 4: Spejlæg med tomatsalat
Dag 5: Pasta med tomatsuppen fra dag 3
Dag 6: Æggekage med broccoli
Dag 7: Rugbrødstoast
Basislager
Olie, salt, sukker, bouillon, tørret rosmarin/timian, mayonnaise, sennep, karry
Indkøb
1 pakke gær
2 kg hvedemel
2kg kartofler
1 broccoli
1 dåse tun i vand
500 ml creme fraiche 18%
1 bakke cherrytomater
1 bakke alm. tomater
2 stk Romainesalat
1 hvidløg
3 pakker hel mozzarella
2 kg gulerødder
1 pose pasta
5 dåser flåede/hakkede tomater
1/2 l piskefløde
1 tube tomatpure
15 æg
2 pakker rugbrød
1 pose rødløg
1 net med citroner
Før du går i gang med madplanen skal der på dag 1, røres en koldt hævet dej som skal bruges i løbet af ugen
1 pakke gær
½ dl salt
½ dl sukker
1,7 l vand
2 kg hvedemel
Find din største gryde frem, alternativt en meget stor skål. bland gær, salt, sukker og vand og rør med en ske. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør til en jævn klistret masse. sæt tætsluttende låg på gryden. F.eks. en plastikpose og elastik om. Sættes i køleskabet til dagen efter (dag 2) kan holde 5-6 dage på køl
Dag 1. Tunsalat med kartoffel og ristet rugbrød
8 skiver rugbrød
1,5 kg kogte kartofler, skrællet (gem 4 til dagen efter)
1/2 broccolihovede i små buketter
1 dåse tun
1/2 citron, saften
3 store spsk creme fraiche
1/2 dl fløde
2 fed hvidløg, presset
1/2 rødløg, finthakket
1/2 tsk dijonsennep (kan undlades)
lidt olivenolie, salt og peber
Tænd ovnen på 200 grader. læg rugbrød på en bageplade med bagepapir, stænk med olie og drys med salt. Bages i 15 min. Kog kartoflerne på samme tid i 15 min. imens røres en dressing af creme fraiche, fløde, hvidløg, rødløg, sennep, citronsaft, salt og peber. del dressingen i 2 skåle. Den ene skål serveres som tilbehør, i den anden puttes drænet tun i. De sidste 4 min af kartoflernes kogetid puttes broccolibukketerne i vandet og det hele hældes i et dørslag. Vi serverer alt i små skåle, så børnene selv kan vælge til og fra gem 4 store kogte kartofler til dagen efter

@christina_hgp - nemt & lækkert
Mandag: Pasta m. tomatsauce og kødboller
Tirsdag: Ris m. svinekød og kål
Onsdag: Lasagnette m. frisk pasta og bechamel.
Torsdag: Poke Bowl m. crispy rejer
Fredag: Pizza GRANDE
Lørdag: Kyllinge m. Cous cous
Søndag: Rester fra hele ugen.
Indkøbsliste:
Persille
Rødløg
Oksekød 900 g
Hakket tomater på dåse øko
Hvidløg
Pasta øko
Pose Ris
Svinekød/skinkekød 500 g
Spidskål
Frisk pasta
Bechamel øko
Revet ost øko
Tomatpuré
Avocado
Forårsløg
Torpedorejer x 2
Sesamfrø
Pizza GRANDE
Kyllingefillet 400 g
Feta øko
Tomat friske øko
Couscous
Citron
Peberfrugt
Poke Bowl m. Crispy Rejer
2 x pakker Torpedo rejer
Avocado
Forårsløg
2 x poser ris
Ristet sesamfrø
Citron
Chilimayo/mayo (har jeg altid i køleskabet. Andet dressing kan bruges)
Rødløg (syltet)
Rødløg syltes min. dagen før (jeg har altid et glas stående i køleskabet)
Torpedorejerne kommes i et ildfast fad og i ovnen efter anvisning på pakken.
Risene koges efter anvisning.
Sesamfrø ristes på panden.
Hak forårsløg og skær avocado i tern.
Anret din Poke Bowl og afslut med citron saft, chilimayo og lidt ristet sesamfrø🏼



Snaskede Quesadillas med peberfrugtsalsa og hvidløgscreme
Nina Hedes bud på en ret til 36,50 kr. per person
Indkøbsliste:
- 1 pakke Coop365 økologi Tortilla Wraps
- 1 pakke Coop365 økologi Kidneybønner
- 1 rød peberfrugt
- 1 pakke Coop365 økologi revet ost
- 1 bakke Coop365 økologi tomater
- 1 bæger laktosefri cremefraiche (anden creme fraiche også OK)
- 1 økologisk citron
Det skal du selv have
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Chiliflager/chilipulver
- Salt
- 2 fed hvidløg
- Olie til at stege i
Fyld
1. Halver og fjern kernehuset fra peberfrugten. Halvdelen lægges til side til din friske salsa. Skær den anden halvdel i skiver og kom det i en skål.
2. Dræn bønnerne og kom dem i skålen med peberfrugten. Riv et fed hvidløg og kom det ned til peberfrugt og bønner sammen med 1 tsk. Spidskommen, 1 tsk. Paprika og 1 tsk. Chiliflager/pulver (alt efter hvor spicy du vil have det)
3. Rør det hele sammen og steg det på en middelvarm panden i olie til peberfrugten bliver blød.
Salsa (laves imens fyldet simre)
Skær den resterende peberfrugt og tomater i tern og bland det med peberfrugten. Giv det et generøst squeeze citron saft (ca. 1/4 citron) og vend sammen med salt. Sæt det til siden.
Hvidløgscreme
Riv/pres et hvidløg fint. Vend det med 2 gode spsk. creme fraiche, 1 lille tsk. salt og saften af 1 halv citron. Sæt det til side.
Quesadillas
1. Kom en tortilla wrap på en middelvarm pande med olie, drys med en lille håndfuld ost ovenpå og kom halvdelen af fyldet over. Top igen med ost og lig en wrap ovenpå igen.
2. Steg til osten på den nederste pandekage er smeltet og den er gylden på undersiden - og vend den om! Kom en spatel under og giv den et hurtigt flip på panden. Steg den på den anden side til den er gylden.
Servering
Server de varme quesadillas med hvidløgscreme og peberfrugtsalsa! Velbekomme.
Blomkålskarry
Rasmus Smedstrup's bud på en ret til 36,50 kr. per person
Indkøbsliste:
- 1 hvidløg
- 1 ingefær (3x3 cm ingefær)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 1/2 blomkål
- 150 gram frossen spinat
Det du selv skal have:
- 1 knivspids chiliflager
- 1,5 teske garam masala
- 1,5 teske karry
- 0,5 deciliter vand
- 2 spiseskeer neutral olie
- Salt, peber og sukker
Tilbehør
- 3 deciliter ris
- Koriander (kan undlades og gør retten lidt dyrere)
Fremgangsmåde:
1. Skær blomkålen ud i passende stykker. Drys med salt og olie og kom det i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.
2. Hak ingefær og hvidløg fint.
3. Tænd en pande på medium varme. Kom olie i panden og steg ingefær og hvidløg i et minut. Tilsæt krydderierne og steg dem i 1-2 minutter.
4. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk. Lad det koge op og tilsæt så spinat og det ristede blomkål. Smag til med salt, peber og sukker.
Server med ris og evt. lidt koriander på toppen.