Thanksgiving

Thanksgiving – Hvad er det?

Thanksgiving er en helligdag og elsket tradition i hele USA og Canada, hvor familie og venner samles. Begivenheden er en slags høstfest, hvor hele familien og venner samles om bordet til et lækkert festmåltid. I USA fejres Thanksgiving den fjerde torsdag i november, og i Canada fejres dagen den anden mandag i oktober.

Til Thanksgiving er det kendt at spise kalkun, kartoffelmos, søde kartofler og meget mere. Længere nede på siden, finder du gode opskrifter, som er helt perfekte til Thanksgiving.

Hvorfor holder man Thanksgiving?

Der findes mange forklaringer på, hvordan Thanksgiving er opstået. Den mest udbredte forklaring på Thanksgiving Day er, at man fejrede en veloverstået høst. Fejringen skete efter en lang høst med de lokale og dem som hjalp til med høsten.

En anden forklaring om Thanksgivings historie er, at den har rødder helt tilbage til reformationstiden i England. Her mener man, at Thanksgiving var tilknyttet kristendommen, og dagen blev fejret som en måde at takke Gud på. Ved bordet var det udbredt at bede bordbøn og vise taknemmelighed over Guds velsignelser.

I nyere tid opfattes Thanksgiving mere som en slags fest, hvor ens tætte familie og venner samles om god mad.

Thanksgiving I Efteraaret
Thanksgiving Kalkun

Hvad spiser man til Thanksgiving?

Mange familier i USA og Canada benytter hele dagen på at forberede traditionsrige retter til Thanksgiving. Der er flere retter, som går igen til Thanksgiving. Det er rigtig kendt at have både kalkun gratineret med tranebær, søde kartofler og græskartærte på bordet.

Gode opskrifter til Thanksgiving

Føler du dig inspireret? Her får du gode opskrifter på mad, som er perfekt til Thanksgiving – og mange andre perfekte aftener, hvor der skal gøres mere ud af aftensmaden.

Thanksgiving Tilbehoer

Overvejer du at holde Thanksgiving?

Måske kunne du også tænke dig at spise lækker mad a la maden til Thanksgiving? Uanset om du skal handle ind til kalkun eller noget helt andet, finder du i Fakta lidt af hvert.

Vi har hver uge gode varer til dig i Fakta. Se de lækre varer allerede nu i din 365avis. Tilbudsavisen indeholder inspiration og et udvalg af aktuelle varer til en god pris. Se også åbningstider i din lokale Coop365.

FAQ om Thanksgiving

Hvornår er det Thanksgiving?

Thanksgiving fejres den fjerde torsdag i november. Det betyder at helligdagen falder på følgende tidspunkter de næste par år:

  • 2021: 25. november
  • 2022: 24. november
  • 2023: 23. november
  • 2024: 28. november

Hvorfor holder man Thanksgiving?

Man holder Thanksgiving for at fejre en veloverstået høst. På denne dag er det ligeledes almindeligt at takke gud og vise taknemmelighed over Guds velsignelser.

Hvad er Thanksgiving?

Thanksgiving er en helligdag i USA og Canada, hvor familie og venner samles til hygge, mad og fejrer en veloverstået høst.

Hvad spiser man til Thanksgiving?

Til Thanksgiving er det alment at spise kalkun med bagte kartofler og græskartærte.