Fritlagte Fastelavnsboller

De bedste fastelavnsboller x
Tobias Hamann

De bedste fastelavnsboller x
Tobias Hamann

Fritlagte Fastelavnsboller
Image00005
Image00002
Image00005
Image00002

Opskriften er udviklet i samarbejde med Tobias Hamann

Hvis du følger de opstillede mænger, vil det passe med 12-16 fastelavnsboller. Det vil tage 3 timer at bage fastelavnsbollerne - det er inkl. hævetid.

1 (1)
2 (1)
3 (1)
4 (1)

Se reel her

Fremgangsmåde

Dej

Opvarm smør og sødmælk til smørret smelter. Køl ned til ca. 30ºC. Pisk hurtigt sukker og æg sammen og kom det over i smørmælken sammen med gær og surdej. Hæld det op i skålen til din røremaskine og kom de resterende tørre ingredienser over i. Ælt dejen i ca. 6 minutter på røremaskine på medium hastighed (eller til den ikke klistrer). Lad dejen hæve en time et lunt sted, overdækket.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med en spiseskefuld af sukkeret. Opvarm sødmælken med den flækkede vaniljestang. Bland vaniljesukkeret, sukker, maizenamel og æg godt sammen. Når mælken næsten koger: hæld den over i æggeblandingen imens du pisker godt med piskeris. Hæld det hele tilbage i gryden og opvarm langsomt til det tykner, pisk konstant. Må ikke overstige 60°C. Afkøl.

Remonce

Bland alle ingredienserne sammen til en homogen masse.

Samling

Udrul dejen til et rektangel med en tykkelse på ca. 0,5 cm. Udskær til 12-16 kvadrater.
Placer først en skefuld creme og derefter en skefuld remonce på hvert kvadrat. Pensel langs kanterne med sammenpisket æg (gem resterne til pensling). Lad de fire hjørner møde hinanden i en spids over fyldet. Luk samlingerne til ved at trykke dem sammen med pege- og tommeltot. Fold de ‘nye’ hjørner op som før og saml det hele, vend bolle n rundt og placér på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Lad de fyldte boller efterhæve i en time, tildækkede. Efter hævning: pensl bollerne med det sammenpiskede æg.

Afbagning

Bag fastelavnsbollerne i ca. 15-17 minutter ved 180°C varmluft.

Glasur

Bland flormelis med vand og citronsaft til ønsket konsistens. Afslut med hakkede pistacienødder.

Fremgangsmåde

Dej

Opvarm smør og sødmælk til smørret smelter. Køl ned til ca. 30ºC. Pisk hurtigt sukker og æg sammen og kom det over i smørmælken sammen med gær og surdej. Hæld det op i skålen til din røremaskine og kom de resterende tørre ingredienser over i. Ælt dejen i ca. 6 minutter på røremaskine på medium hastighed (eller til den ikke klistrer). Lad dejen hæve en time et lunt sted, overdækket.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med en spiseskefuld af sukkeret. Opvarm sødmælken med den flækkede vaniljestang. Bland vaniljesukkeret, sukker, maizenamel og æg godt sammen. Når mælken næsten koger: hæld den over i æggeblandingen imens du pisker godt med piskeris. Hæld det hele tilbage i gryden og opvarm langsomt til det tykner, pisk konstant. Må ikke overstige 60°C. Afkøl.

Remonce

Bland alle ingredienserne sammen til en homogen masse.

Samling

Udrul dejen til et rektangel med en tykkelse på ca. 0,5 cm. Udskær til 12-16 kvadrater.
Placer først en skefuld creme og derefter en skefuld remonce på hvert kvadrat. Pensel langs kanterne med sammenpisket æg (gem resterne til pensling). Lad de fire hjørner møde hinanden i en spids over fyldet. Luk samlingerne til ved at trykke dem sammen med pege- og tommeltot. Fold de ‘nye’ hjørner op som før og saml det hele, vend bolle n rundt og placér på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Lad de fyldte boller efterhæve i en time, tildækkede. Efter hævning: pensl bollerne med det sammenpiskede æg.

Afbagning

Bag fastelavnsbollerne i ca. 15-17 minutter ved 180°C varmluft.

Glasur

Bland flormelis med vand og citronsaft til ønsket konsistens. Afslut med hakkede pistacienødder.

Vi anbefaler vores 365 økologi-serie

Design Uden Navn (27)

Hos os må du godt have kæmpe forventninger til vores lave priser, der aldrig bliver for høje. Til gengæld vokser og vokser vores Coop365-serie hele tiden, og vi tæller mere end 300 økologiske varer i alle butikkerne nu. Selvfølgelig til hverdagspriser.