Sundmoms Landingpagetopslider Web 2000X500 2 2
Sundmoms Landingpagetopslider Mobil 600X400 2 1

Synes du også, at det må være sund fornuft at give politisk opbakning til de fødevarer, der gør noget godt for klimaet og folkesundheden? Så støt vores underskriftindsamling, hvor vi opfordrer politikerne til at skære momsen på frisk frugt og grønt, så vi sammen kan vise de folkevalgte, at der i Danmark er bred enighed om at det er det rigtige sted at spare

Desuden skær vi beløbet svarende til momsen frisk frugt og grønt* fra 27.10 – 2.11.2022.

Støt med din underskrift her 👇

Vores holdning bakkes op af WHO

Der er mange holdninger til differentieret moms. Vores er, at det ganske enkelt må være sund fornuft at give politisk opbakning til de fødevarer, der gør noget godt for klimaet og folkesundheden. Og vores holdning understøttes af en rapport fra WHO (World Health Organization), der konkluderer, at "Similarly strong evidence shows that subsidies for fresh fruits and vegetables, that reduce prices by 10-30%, are effective in increasing fruit and vegetable consumption." Eller sagt på godt dansk: Fjernes momsen på frisk frugt og grønt, øges forbruget af disse fødevarer – til gavn for både klimaet og folkesundheden.

Klimavenlig folkesundhed

Ifølge Fødevareministeriet udleder hver dansker i gennemsnit cirka tre ton CO2 om året alene gennem vores forbrug af mad og drikke. Og ifølge DTU kan det tal reduceres med helt op til 35%, hvis vi omlægger vores spisevaner til mere grønt og mindre kød – hvilket er i tråd med Fødevareministeriets kostråd, som netop opfordrer til mere grønt og mindre kød.

Baseret på disse tal kan vi anslå, at hvis hver kunde i Coop 365discount erstattede bare 10% af forbruget af færdigretter og kød med frugt og grønt, ville det forventes at give en besparelse på næsten 100 kg. CO2 om året pr. kunde – eller et samlet fald i klimaaftrykket fra salg af mad og drikke i vores butikker på 3%. Det er altså ikke så lidt, som det måske lyder. Og lyder det ikke også som det rigtige sted at spare?

"Vi har valgt den grønne farve til vores nye discountkæde og vi har klare holdninger til sundhed og klima. Det er sund fornuft, at støtte op omkring varer som gør at danskerne kan træffe sundere valg, der samtidig er bedre for klimaet. Én måde at gøre det på, er at politikerne bruger momsen aktivt som regulerings-redskab til at skabe lavere priser på disse grønne og sunde fødevarer. Og tidspunktet er helt rigtigt nu, hvor inflationen har skabt uhørt pres på mange danskeres økonomi - ønsker du også billigere frugt og grønt så støt vores underskriftindsamling!"

Thomas Nielsen, kædedirektør for 365discount

U2A0311
Sundmoms Landingpagetopslider Web 2000X500 Agurk Copy (1)
Sundmoms Landingpagetopslider Mobil 600X400 Agurk 2

*Vi fjerner beløbet svarende til momsen på alle normalpriser på frisk frugt og grønt fra den 27/10 til og med den 2/11 2022

Samtykke - privatlivspolitik

Privatlivspolitik for underskriftsindsamling i forbindelse med SKÆR MOMSEN

Denne privatlivspolitik gælder for underskriftsindsamlingen på sundmoms.nu i forbindelse med vores kampagne SKÆR MOMSEN.

Den dataansvarlige er Coop Danmark A/S, CVR nr. 26259495, Roskildevej 65, 2620 Albertslund.

Hvilke personoplysninger behandles?

Når du vælger at afgive din underskrift, behandler vi dit navn, din e-mail adresse og information om, at du har tilsluttet dig underskriftsindsamlingen.

Hvad er retsgrundlaget for behandlingen?

Retsgrundlaget for vores behandling er EU Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a (samtykke).

Du kan til hver en tid trække dit samtykke tilbage ved at sende en e-mail til minedata@coop.dk

Hvem kan modtage mine personoplysninger?

De indsamlede oplysninger, og det at du har valgt at underskrive denne underskriftsamling, vil blive videregivet til Sundhedsministeriet. Det vil først ske, når underskriftindsamlingen er afsluttet.

Hvor længe vil mine personoplysninger blive opbevaret?

Oplysningerne vil blive opbevaret frem til 31. marts 2023, hvorefter de slettes.

Hvor kan jeg læse mere om behandling af mine personoplysninger?

Du kan læse mere om dine rettigheder og klagemuligheder, samt hvordan du kan kontakte os, i Coops privatlivspolitik.