Hvordan opbevares frugt og grønt bedst for at sikre længst holdbarhed? En af årsagerne til at meget mad går til spilde er, at maden er blevet fordærvet/gammel, inden vi har nået at få det brugt. Derfor kan vi med den rigtige opbevaring være med til at forlænge madens levetid. Start derfor altid med at opbevare dit frugt og grønt korrekt. Nogle madvarer opbevares bedst i køleskabet, andre bedst i stuetemperatur eller koldt og mørkt.

Avocado 

Stuetemperatur

Avocadoer har det bedst i en skål på køkkenbordet, hvor de alt efter modenhed kan holde 2-7 dage.

Kan modnes i selskab med æbler og tomater.

Put modne avokadoer i køleskabet.

Banan

Stuetemperatur

Bananer har det bedst i stuetemperatur, for de bliver hurtige brune i køleskabet.

Spis dine bananer hurtigt eller brug de overmodne i kage eller smoothies.

Tomat

Stuetemperatur

Opbevar dine tomater i en skål på køkkenbordet, så får du den bedste smag.

I køleskabet går modningen i stå, og tomaterne mister både smag og aroma.

Kartofler

Koldt og mørkt

Det er allerbedst at opbevare kartofler koldt og mørkt.

I køleskabet bliver de søde, og for meget lys gør dem grønne.

Æbler/pærer

Køleskab

Æbler og pærer skal i køleskabet for at holde bedre. Begge dele skal opbevares adskilt fra anden frugt og grønt, for de
udskiller etylen, der fremmer modning og forrådnelsesprocesser.

Hvidløg

Køleskab

Hvidløg kan holde 6-7 måneder i køleskabet og kun 3-4 uger ved stuetemperatur.

Agurk

Køleskab

Agurker kan holde sig op til en lille uge i stuetemperatur, men har det bedst i grøntsagsskuffen i køleskabet.

Der må bare ikke være for koldt, for så mister agurken sin smag og kan blive glasagtig.

Bær

Køleskab

Spiser du dine bær samme dag, behøver de ikke på køl, men sæt dem i køleskab, hvis de skal holde til dagen efter.

Blåbær holder længere end f.eks. jordbær.

Salat

Køleskab

Salat skal i køleskabet i en plasticpose.

Du kan også skylle og rense hele salathovedet med det samme og opbevare det i køleskabet.